Veckoplanering

Jag tar en liten paus i matteplugget och skriver om livet istället, det är mycket mer inspirerande.
 
Som väderpronosen lovat skiner solen som bara den utanför mitt fönster. Jag ska alldeles snart dra ut till stallet så jag hinner rida och gör alla sysslor innan vi får besök. Av vem och varför får ni reda på sedan. ;) Idag ska Cilla få ett gymnastikpass i solen hade jag tänkt. Tänkte köra ett skrittpass då det är väldigt lösgörande och det är något både jag & Cilla måste träna på. Hon blir lätt väldigt bekväm och sätter in sin "soffpotatisinställning", bara för att vi skrittar! Jag själv har en tendens att spänna mig och bli väldigt statisk i mina hjälper vilket ofta resulterar en inte så lösgjord häst. Så idag blir målet med passet små, mjuka men ändå tydliga hjälper från min sida och framåtbjudning och lyhördhet från Cillas sida.
 
Längtar oerhört mycket till tävlingssäsongen börjar. Dock är det inte jag som får rida första hopptävlingen på Cilla i år utan det får bästa kusin och coach göra! Planen var ju att vi skulle ha hoppat i Heby på alla hjärtans dag men eftersom det kom lite sjukdomar i vägen så blev det ju inte så. Jättesynd, annars hade första starten varit avklarad vid det här laget. Nu har jag sådan tävlingsabstinens att jag håller på att spricka! Men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! ;)
 
Veckan som kommer är jag som sagt ledig och kan rida på dagarna. Det är äkta vardagslyx att kunna rida i dagljus såhär års, haha. Det är bra tur att vi går mot allt ljusare tider. Schemat för Cilla denna vecka ser ut som så:
 
Mån: Lättare trimpass, avslutar med en kort uteritt.
Tis: Hoppträning för Lotta i Åsebo
Ons: Lättare konditionspass
Tor: Träning för Fia i Åsebo
Fre: Uteritt
Lör: Vila/Skritta ut i skogen
Sön: Öva tempoväxlingar & övergångar
 
Nu måste jag göra något mer mattetal innan jag åker till stallet. Ha det gott så länge!
 
Diary | | Kommentera |

Trött i mössan

God kväll på er, eller snarare godnatt! Varför skriver Flisan ett blogginlägg mitt i natta för då? Jo, Flisan har spenderat sin dag med en golvmopp i handen, ridit häst & haft Mellomys. Då får sociala medier vänta litegrann. Eller mycketgrann.

Det var helt ok att vakna imorse och veta att man har sportlov. Det är väldigt behövligt just nu mitt i all stress & skoltrötthet. Kommer dock få plugga lite på lovet ändå, jag har nämligen tre prov innan påsklovet varav två av dessa kommer göras innan resten av klassen. Jag ska nämligen ut & resa och då vill jag slippa ha massa plugg i hälarna. 

...och ja ni läste faktiskt rätt. Jag Will go over the big ocean innan & över påsklovet och det kommer bli så grymt kul! Mer om det en annan dag, tsss.

Meningen var att Cilla skulle få stå helt idag, men det var så himlans fint väder så det blev en liten skrittur i skogen i alla fall. Inget hon dör av direkt, snarare tvärt om! Det är bra för henne att få komma ut & gå på olika underlag än bara hagen, med tanke på hennes gallor. Jag har börjat använda back on track-benskydden på bakbenen lite oftare nu och jag vågar faktiskt säga att det börjar bli en positiv skillnad. Gallorna är inte lika stora & hårda som de brukar. Detta varierar dock från dag till dag men det blir helt klart bättre med B&B-skydden på.

Cilla är bandagerad på framhovarna igen då hon fått en liten, liten prick (sår) i vardera karled. Tar absolut inga risker nu utan bandage på gällande minsta minromillimeter som antyder till hudsprickor eller dylikt.

Imorgon blir det lite roligare äventyr på schemat! Vi hörs då, godnatt❤️
Diary | | Kommentera |

MOVIE TIME

 
Det fick bli två separata då uppladdningen gick lite trögt (som min dator...). Den lilla filmen på 12 sekunder är när jag tar om den sista "övningen" då jag satte för mycket tryck in första gången. Jag är mycket, mycket nöjd med dagens träning. Cilla kändes helt fantastiskt rolig att rida. Fick även fint omdöme av Fia! Kul att få höra att allt går åt rätt håll.
Diary, Videos | | Kommentera |
Upp