Nytt träns

I och med att mitt JW-träns till Cilla har en nosgrimma som hänger på en trekvart, och den är dessutom obytbar, har jag nu börjat kika på ett nytt träns till henne. Hittade ett flertal på Hööks som faktiskt var riktigt fina för en billigare slant. Dock är jag lite skeptisk gällande passform och mjukhet osv på träns därifrån, då det aschenträns jag hade från Hööks tappade all passform efter bara ett år av användning, det var som om det bytte storlek och helt plötsligt hängde sidostyckena nere vid hakan på hästen trots att det var inspänt så hårt det gick. Sedan, såklart, är ju inte alla träns likadana och just det tränset var väldigt billigt (om man nu ska tänka pris, kvalitet etc).
 
I vilket fall som helst, dessa har jag kikat på:
 
 
Claudy Claridge House - Fint, lite smalt. Pannbandet var ingen höjdare, men sådant går ju och byta.
 
 
 
Darwen Claridge House - gillade pannbandet på detta och att man kan byta nosgrimma. Dock är själva nosgrimman inte riktigt i min smak pga "knappen" mitt på. Som sagt, den är ju utbytbar, men helt vill jag ha tränset som det är så jag slipper köpa nya delar och tramsa för det känns ju ganska onödigt...
 
 
 
Carlingford Claridge House - Detta hade fått jättebra recesioner på Höök's hemsida gällande mjukhet, men då har det inte brett nackstycke som alla de andra har och det...vill jag ha...
 
 
Mardon FairField - Detta föll mig mest i smaken med både brett nackstycke och ett helt vanligt pannband. Om jag måste gnälla på någonting så är det mässingspännena - I like silver.
 
Ja, som ni märker så finns det någonting vartenda tränshåvete som antingen är bra eller dåligt. Allra helst vill jag ha ett med brett nackstycke, och sedan en stilrent och enkelt pannband.
 
Vad tycker ni?
Diary | |
Upp