25.04.2018

"Gloria"
 
Jag kanske skall skriva 23.04 istället för 25.04 eftersom det är då allt detta utspelar sig. Fast, det spelar ju ingen roll egentligen.
Bild tagen av min lärare.
 
En mycket rolig dag i By Kyrka med massor av musik och glädje fick avsluta helgen som varit. Tyvärr var dessa bilder allt jag lyckades åstadkomma, och då är det inte ens jag som har fotograferat utan min käre far. Men, som jag alltid säger så betyder det att tiden gick åt att ha roligt och njuta av stunden istället för att sitta med näsan i telefonen och se dagen genom en kamera. Verket som vi spelade denna gång var ju som tidigare nämnt Antonio Vivaldis Gloria. Utöver det så spelade vi också stycken som elever från musiklinjen på Sjöviks Folkhögskola skrivit. Jag är måttligt imponerad måste jag säga. Dessa ungdomar besitter något utöver det vanliga, för att kunna skriva ett stycke med stämmor till alla möjliga instrument är ju helt otroligt häftigt. En annan kan ju knappt åstadkomma en halvbra dikt. Då är det bra tur att jag kan spela dem istället, för det är ju minst lika häftigt tycker jag.
Jag är lite sisådär lagom nöjd med min individuella prestation denna konsert, men med tanke på förutsättningarna så är jag ändå stolt över mig själv. Nu tränar jag vidare inför nästa konsert som inträffar den 24 maj, och då spelar jag med musikskolans orkester DNO. Avesta Orkesterförening tar härmed sommarlov, så jag tackar och bockar för detta läsår som har varit så lärorikt och otroligt roligt. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta spela i orkestern till hösten, även om jag skulle börja studera i huvudstaden.
 
Sådär, detta var ju min första riktiga uppdatering gällande musiklivet som pågår utanför snickarbyxorna, skruvar och virke. Annars är det ju bara sådant som cirkulerar i livet när man jobbar på ByggMax.
Diary | | Kommentera |

21.04.2018

Medan Sonos uppdateras på min telefon sätter jag mig nu, istället för att hopp in i ducshen, framför datorn med min morotsmoothie och skriver lite, det var ju trots allt länge sedan jag publicerade något här. Smoothien avslöjar lite hur mitt liv ser ut idag. Jag har gått och blivit ett träningsfreak! Nej, knappast, men jag har börjat ändra mina matvanor lite och så gör jag övningar varje dag. Jag tänkte försöka få tillbaka min snygga platta mage som jag hade under mina år som ryttare, så nu får vi allt se hur det här går. Jag är väldigt nyfiken på hur länge det kommer hålla sig med dessa "smoothie bowls" och situps framför ett youtube-klipp på TV:n.
 
Något som visar sig tydligt just nu är kontrasterna i mitt liv, och jag älskar det. Igår var bara ett exempel utav dem. Klockan 05.00 ringde alarmet, på min för övrigt splitternya mobil, och så bar det av mot Västerås. Darling och hennes tränare Louise skulle tävla i Sundbyholm och då behövde de en extra hand, så jag ställde självklart upp som hästskötare. Jag fick ju till och med åka en riktigt hästlastbuss för första gången. Lite märkvärdig kände man sig faktiskt, det måste jag erkänna. Jättekul att de båda fick en varsin placering också!
 
En fin stallgång på Skästa gård. Nysopad by me dessutom, haha.
 
Fina Lady Liberty, aka "Sparven". Detta måste vara den snällaste häst jag hanterat på en tävlingsplats. Så lugn och cool. Sedan är hon ju otroligt söt också!
 
Det var allt på tiden att det blev lite mer häst här på bloggen. Speciellt när man har chansen att vistas bland så fina hästar som Sparven och Rossini. Efter en lyckad tävlingsdag på Sundbyholm väntade det träning och mat hemma innan det var dags att fara vidare för nästa äventyr. Det var repetition i By Kyrka inför konserten som infaller nu på söndag, det vill säga imorgon redan. Jag har inte riktigt hunnit förbereda mig känner jag, veckorna bara flyger iväg. Men, jag har ju en hel dag idag att öva ännu lite mer. Tejpa ihop och sortera noter måste jag göra också. Suckar lite åt mig själv då det är som att börja plugga dagen innan ett prov. Men, men, roligt skall det bli! Summerar fredagen som först hästskötare och sedan kulturknutte. Bara några dagar innan det stod jag i mina arbetsbyxor och mätte virke. Som sagt, variation är det bästa för att hålla sig sysselsatt, åtminstone i mitt fall.
 
Gårdagen var dock inte bara frid och fröjd. Otroligt tragiskt nog fick vi säga ett sista hej då till min älskade sambos lika älskade katt. Hela 18 år fick Poppe strosa omkring på Hyttans vidder och leva och bo som en riktig drottning. Tänk att hon nästan var lika gammal som mig katten! Jag kan inte föreställa mig hur det känns för familjen att slita sig från något efter sådan lång tid. De som aldrig haft djur kommer aldrig förstå vilket djupt spår de lämnar efter sig, de älskade fyrbenta. Jag är så tacksam att jag hann träffa Poppe och fick tillbringa många mysiga stunder med henne. Första gången jag var hus- och kattvakt åt svärmor somnade Poppe på min arm och låg kvar där ända till nästa morgon. Hon var en väldigt egen individ som valde sina kompisar, så efter det kände jag verkligen att jag var accepterad i familjen. Tack för det Poppe.
 
Livets oändliga bergodalbana. Som grädde på moset fick jag meddelat under repetitionen att Avicii har gått bort. Nog fälldes det lite tårar igår allt. Idag hoppas jag på lite bättre nyheter, eller åtminstone mindre dåliga. Lördagens schema består av som tidigare nämnt lite cello-relaterade saker, och så skall jag städa ur mitt rum hemma hos mina föräldrar. Hur kvällen sedan ser ut vet jag inte, den är öppen så att säga. Om det fina vädret håller i sig så är uteservering väldigt lockande och det lät som så på min vän Jempa att hon höll med mig på den biten.
 
I vilket fall så är min smoothie slut nu och Sonos har uppdaerats klart, så nu är det bara duschen som återstår innan jag kavlar upp ärmarna.
Diary | | Kommentera |

05.04.2018

 

Påsken är över och vi har tagit ett stormsteg in i aprils underbara era. Man blir liksom inte förvånad över att alla årstider kan uppstå inom loppet på två dagar. Den årliga konstrundan fullbordades i varje fall i strålande solsken. Jag, mamma och mormor åkte runt till nästan alla utställare och nog finns det allt en liten favorit hos varje. Tavlorna på bilden i mitten är målade av Meg Ersbacken-Engman och de är så otroligt fina. En vacker dag skall en av hennes motiv pryda en vägg i mitt framtida vardagsrum. Hennes landskapsmålningar ger en sådant lugn på något vis. Se där, jag förstår mig minsann på det där medkonst i alla fall! Den nedre bilden ville jag bara få med så jag får skriva "te gånger tre". Fyndigt. Vi avslutade vår roadtrip uti Kolarbo och ett besök hos Muddus så jag fick köpa mer te. Det hade visst en liten butik inne i restaurangen där jag bokstavligen went banans när jag kom in. Så mycket fint och dalainspirerat, vilket jag älskar. Men, tyvärr inte av budgetvarianten så plånboken fick bjuda på tre påsar med te istället.
 
Imorgon, fredag, skall jag och min käre far äntligen ta oss till Elgiganten så jag får kika på en ny mobiltelefon. Det är bäst att pappa är med så jag inte gör något dumt, haha. Så vuxen är jag inte än att jag vågar lita allt för mycket på min ekonomiska hantering. Mitt senaste "vuxenproblem" denna vecka är hur sjutton man viker ett dra på-lakan. Kan någon vara vänlig och svara på den frågan? Jag blir fullkomligt tokig när ett sådant skall in i skåpet igen för jag kan verkligen inte få det snyggt. Jag lägger nog över det ansvaret på Pontus istället. Problem löst! Den lille jäkeln fyller dessutom år snart. Det är verkligen helt hopplöst att ordna en födelsedagspresent till någon som inte varken vill ha eller behöver något speciellt, men jag tror nog jag kommit på en någorlunda bra idé som kan gå hem. Han kan få lite massage som kompensation om det inte duger.
 
Skämt åsido. Idag har jag och Jempa trotsat det värdelösa underlaget och tagit en promenad runt halva staden. Blött och jäkligt men väldigt behövligt och uppfriskande. Det enda som står på dagens schema är ett personalmöte ikväll, sedan tar jag helg. Nu ljuger jag så att jag tror mig själv också, för jag skall dammsuga innan Pontus kommer hem, laga mat och plugga lite till högskoleprovet som infaller nästa helg. Det vill säga, allt det som jag borde göra här och nu istället för att sitta vid datorn. Fanns det ett pris i prokastinering skulle jag inte vara långt ifrån prispallen, det lovar jag.
 

 
Jag bjuder på en mysig mobilbild från när jag och min kärlek hade "finmiddag" i helgen som var.
 
Diary | | Kommentera |
Upp