08.03.2018

20 år.
 
Man brukar säga att ålder bara är en siffra, trots att ålder spelar roll i ganska många olika sammanhang. Till exempel kan din ålder begränsa dig, eller så öppnas det nya möjligheter tack vare din ålder. Idag är det Internationella kvinnodagen, men förutom det så är det också min födelsedag. Idag fyller jag hela 20 år, två decennier. De möjligheter som jag nu kan bita tag i är, enligt Wikipedia, bland annat ta körkort för tung motorcykel, gå på casino och såklart det som många längtar till - att få handla på systembolaget! Just idag känner jag ungefär noll intresse för något av det, så det får helt enkelt bli en helt vanlig dag idag med lite fler aviseringar i mobiltelefonen.
 
Jag tänker inte ens börja analysera i hur fort tiden går, för då kommer det omåttligt med sentimentala tårar kan jag lova. Istället kan jag analysera i vilken bra uppväxt jag har haft, vilka fina människor jag har haft och fortfarande har i min omgivning, det som faktiskt har format mig till den jag är idag. Jag har så mycket att vara tacksam över. Det händer faktiskt lite roliga saker just nu som är till min fördel. Jag har till exempel börjat på ett nytt jobb, något som inte är skyltat på mina sociala medier ännu då jag känner att det kan få gå några veckor så får en se om man hinner göra bort sig eller inte. Men, än så länge känns det riktigt roligt att få prova på någonting nytt. Jag sökte i första hand ett sommarjobb, men det fanns en liten, liten tjänst redan nu i Mars så då fick jag turen att börja redan nu. Sicken räkmacka man kan glida in på, va? Jag klappar mig själv en aning på axeln i detta skede, såklart, för det började trots allt med mig själv.
 
Hur ser då min tjugonde födelsedag ut? Tråkigt nog inföll den på denna torsdag som är idag, och jag är fortfarande hängig (och hostig) efter slängen av influensan jag hade en vecka tillbaka. Med det konstaterat blir det ingen fest idag och troligtvis inget storslaget i helgen på grund av mitt mående. Men, för sjutton, jag har ett helt år på mig att parta runt som tjugoåring så det går nog ingen smärre nöd på mig. Högst upp på önskelistan står det ändå bara att jag vill ha min familj, mina fina vänner och min käre sambo runt mig. Nöjd. Den sistnämnde kommer hem från Stockholm idag så det är en födelsedagspresent nog. Det är faktiskt så att vi har gått och blivit sambos, min livs kärlek och jag. Tänk att det trodde jag aldrig för ett år sedan, Fröken "Jag tänker inte flytta in hos någon". Ibland så blir det då aldrig som en tänkt sig, och i detta fall gjorde det absolut ingenting, för jag är ju helt klart den lyckligaste tjejen (nu heter det väl kvinna?) i världen.
Detta känns så bra i hjärtat!
 
Tänk att nu räknas jag som en vuxen individ, officiellt. Usch, det känns ju inte alls tryggt med tanke på hur knäpp jag kan vara. Jag kan ju inbilla mig när jag sitter här i skrivandets stund med min vuxna tekopp nära till hands att jag kommer till och bli något mognare. Socialt möjligen, men mentalt? Hm, vi säger pass på den tills vidare. Kom ihåg att precis som alla andra dagar under året hylla alla starka kvinnor idag. Säg inte grattis, det skall ni bara säga till mig för jag fyller år.
 
Ett par somriga kullor.
Diary | |
Upp